Verbinden met jezelf – 5 tips

Als je verbonden bent met jezelf, voel je heel goed aan wat goed voor je is, wat de stem van je innerlijke verlangen zegt en het belangrijkste: wat jouw grenzen zijn. Je hebt stevig het roer in handen van je eigen leven. Je herkent de signalen in je denken, voelen en van je lichaam.

Waarom is verbinden met jezelf belangrijk?

  1. Je versterkt je zelfvertrouwen en zelfbewustzijn – Door te verbinden met jezelf kun jij bewuster worden waar je kwaliteiten liggen en waar je minder goed in bent. Dit zorgt ervoor dat je meer zelfvertrouwen krijgt. Dit versterkt je gevoel van eigenwaarde wat je de mogelijkheid geeft om betere beslissingen te maken.
  2. Je wordt mentaal en fysiek gezonder – De verbinding met jezelf gaat bijdragen aan een betere mentale en emotionele gezondheid. Dit komt omdat je minder stress ervaart zodra je weer in verbinding staat met jezelf. Je wordt namelijk mentaal sterker omdat je weet wat bij je past en wat niet.
  3. Je krijgt betere relaties met anderen – Door je te verbinden met jezelf kun je ook betere relaties krijgen met anderen. Dit komt omdat je jezelf meer waardeert en geen negatief zelfbeeld meer hebt. Je hebt meer liefde voor jezelf, waardoor je ook meer aan anderen kunt geven.
  4. Het maakt je mentaal rustiger – Uiteindelijk zijn we allemaal op zoek naar geluk in het leven. We proberen dit voornamelijk door te zoeken in de externe dingen om ons heen. Maar zodra je je weer verbind met jezelf, zul je ervaren dat alles wat je zocht al die tijd al in je zat.

Hoe kom je weer in verbinding met je ware zelf?

  1. Maak tijd vrij voor jezelf – Als je meer verbinding met jezelf wilt maken, is het vrijmaken van tijd voor jezelf een goed begin. Maak per dag 10 minuten vrij om iets voor jezelf te doen. Mediteer of ga wandelen in de natuur.
  2. Schrijf je waarden op – Als je het idee hebt dat je meer in verbinding moet komen met jezelf, is het verstandig om je persoonlijke kernwaarden op te schrijven. Als je duidelijk voor jezelf hebt wat nou echt jouw waarden zijn, kun je van daaruit beslissingen maken.
  3. Zorg ervoor dat je genoeg rust neemt – Ken je van die momenten dat je moeheid de overhand neemt? Je reageert niet als jezelf, je bent wat prikkelbaar. Om dit te voorkomen is het belangrijk om genoeg te slapen. Als je goed slaapt, zul je beter in je vel zitten en meer vanuit jouw echte “ik” reageren en minder vanuit de moeheid die je over heeft genomen.
  4. Handel uit liefde voor jezelf – Liefde voor jezelf is als een warme deken op een koude winterdag. Wikkel jezelf erin en je voelt je goed, warm en geborgen en je komt terug bij jezelf.
  5. Laat verwachtingen van anderen los – We zijn gewend om ons aan te passen en ons te gedragen “zoals het hoort”. Leer jezelf aan om altijd eerst bij jezelf te rade te gaan. Klopt het wel voor jou? Stel jezelf de vragen: wat voel ik, wat wil ik, wat denk ik? Uiteindelijk help je daar de ander ook mee door oprecht en liefdevol te geven.

Ik zou je graag d.m.v. een coachtraject willen begeleiden om de verbinding met jezelf te herstellen. Dit zal heel veel voor je gaan opleveren. In contact met jezelf – geeft innerlijke rust.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven