Voordelen Mediteren

Ik heb periodes in mijn leven gekend dat ik niet lekker in mijn vel zat. Ik was erg gespannen en ik bleef maar piekeren en denken. Ik ontdekte dat ik erg in mijn hoofd zat.

Mindfulness en Meditatie heeft veel mij veel wijsheid gebracht op vele vlakken. Er ging als het ware een wereld voor mij open, ik werd mij bewust van wat er daadwerkelijk in mijn hoofd afspeelde, wat het gevolg hiervan was op mijn lichaam en mijn dagelijkse gemoedstoestand. Mindfulness en Meditatie gaven mij inzichten in mijn dagelijkse denken. Ik kon hierdoor beter ontspannen.

Als je diep van binnen in jezelf kijkt dan zul je ontdekken dat er alleen maar blijdschap, vrede en enthousiasme is, dat is je bron. Je hoeft dus alleen maar het stof en de modder van de diamant die je bent, af te vegen. Dit kun je bereiken door te mediteren om weer dicht bij jezelf te komen.

Meditatie is de geest diepe rust geven, zodat hij zijn kern kan vinden, zich opnieuw kan opladen en opfrissen. Dit is belangrijk omdat onze geest veel te vaak wordt blootgesteld aan allerlei indrukken.

5 redenen voor jou om te starten met Meditatie.

  1. Mediteren zorg ervoor dat je kalmer, evenwichtiger bent en het gevolg daarvan is een verlaging van jouw bloeddruk. Mediteren zorgt namelijk voor afname van stresshormonen en cholesterol, beiden van invloed op de hoogte van de menselijke bloeddruk.
  2. Meditatie verhoogt je concentratie.
  3. Mediteren brengt rust in je hoofd en lichaam. Je leert minder mee te gaan in gedachten en ze niet per definitie te geloven. Ze zijn nog wel degelijk aanwezig, maar je laat ze komen en weer gaan.
  4. Meditatie vermindert angst. Meditatie is erop gericht je geest te trainen, waardoor uiteindelijk een verhoogd niveau van kalmte, focus en verlichting in bewustzijn ontstaat.
  5. Als je Meditatie in je dagelijkse ritueel opneemt, zal dit het ouderdomsproces vertragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.